Miért nem csak a szoba területe számít klíma választáskor?

Amikor klímát keresünk, az egyik legfontosabb kapaszkodónk a szoba alapterülete, azonban sok más tényezőt is érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy tényleg a megfelelő teljesítményű berendezést válasszuk.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni klíma választáskor?

  • Az egyik legfontosabb szempont a helyiség általános hőterhelése. Az általánosak közé sorolhatjuk a falfelületeken, ablakfelületeken, födémen és aljzaton keresztül érkező hőterheléseket.
  • A fenti tényezőket nagymértékben befolyásolhatja a hűtendő helyiség tájolása, illetve belmagassága is, ezért ezt is számba kell venni.

  • Egyéb hőtermelő eszközök jelenléte vagy hiánya szintén fontos.

  • Maradéktalanul számba kell venni a helyiségben elhelyezett berendezési tárgyakat (ilyenek például: számítógép, televízió, lámpák-fényforrások, konyhai berendezések és egyéb műszaki cikkek).

  • Valamint fontos az egy időben ott tartózkodó emberek száma, valamint az általuk kibocsátott hőterhelés is.

Milyen problémák merülhetnek fel, ha szakember segítsége nélkül választunk klímát?

  • Ha a klímát alulméretezzük, akkor nem hűti le a teret, csak az áramot fogyasztja, csökkentve a készülék élettartamát is.

  • Ha a klímát túlméretezzük, akkor a fölösleges pluszfogyasztás mellett drágább lesz a berendezés is.

Az inverteres klímaberendezések esetében különösen fontos, hogy elkerüljük az alulméretezést, különben elveszíthetjük az inverteres klíma által kínált komfortérzetet, az alacsony fogyasztást, ráadásul a berendezés élettartama is rövidülhet.

Az általunk forgalmazott klíma berendezések mind inverteres klímák, helyes méretezés esetén pedig a fenti előnyöket sokáig biztosítják.

Éppen ezért fordulj bizalommal kollégáinkhoz, akik egy ingyenes helyszíni tanácsadás alkalmával segítenek kiválasztani a megfelelő berendezést.


#klíma #klíma választás #inverteres klíma

Szakértőnk
havi tippje

Érdemes utána számolnod, hogy vajon milyen költségekkel járna, ha klímával oldanád meg a fűtést a hűvösebb napokon. Meg fogsz lepődni, mennyivel olcsóbb, mint gondolnád!

Kocsmár Tamás

Hogyan kerülheted el a rejtett költségeket egy új klíma beszerelésekor?

Összegyűjtöttünk neked 8 tippet, hogy új klímád beszerelésekor ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Add meg email címed és máris küldjük az útmutatót: