Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

A www.ktklima.hu  webáruház böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja a www.ktklima.hu használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontját. 

 

Üzemeltetői adatok 

Név: KT-KLÍMA

Székhely: 1214 Bp II. Rákóczi Ferenc út 345. K/1/E 2/5

Telephely:  1214 Bp II. Rákóczi Ferenc út 345. K/1/E 2/5

Levelezési cím: 1214 Bp II. Rákóczi Ferenc út 345. K/1/E 2/5

Adószám: 26564168-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-332323

E-mail cím: info@ktklima.hu

 

Fogalmak

Eladó: a webáruház üzemeltetője, amely a webáruházban kínált árut értékesítő és szolgáltatást nyújtó jogi személy.

Vevő: az a természetes, illetve jogi személy, aki a webáruházzal adásvételi szerződést köt.

Felek: az adásvételi szerződésben szereplő személyek, az Eladó és a Vevő együttes megnevezése.

Adásvételi  szerződés: a Felek között a webáruház kínálatából a Vevő által kiválasztott áru tulajdonjogának átruházására irányuló szerződés.

Áru: a webáruházban az Eladó által eladásra, megvételre kínált termék, tulajdon.

Vételár: az a bruttó, általános forgalmi adót tartalmazó ár, amelyen az Eladó az árut eladásra kínálja.

Szállítás: az adásvételi szerződés tárgyát képező árunak a Vevő által megjelölt címre történő eljuttatása és a Vevő (vagy megbízottja) részére történő átadása.

Szállítási díj: Magyarország területén ingyenes.

Webáruház: elektronikus úton, távollevők részére, ellenszolgáltatás fejében nyújtott szolgáltatás, amelyhez a szolgáltatás igénybe vevője egyedileg fér hozzá.

A webáruházban történő vásárlás feltétele, hogy a Vevő magára nézve kötelezően elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket, amelyről a megrendelés menete folyamán jognyilatkozatot tesz.

 

A szerződéskötés nyelve magyar.

A szerződés a magyar jog hatálya alá tartozik.

Az Áru tulajdonjogát az Eladó mindaddig fenntartja, amíg a berendezéshez kapcsolódó számla teljes végösszege megfizetésre nem került. Eddig az időpontig a berendezés az Eladó beleegyezése nélkül nem idegeníthető el.

 

Az áru bemutatása, árak

A webáruházban minden áru képpel és leírással kerül bemutatásra, amely megkönnyíti a vásárló számára az áru kiválasztását és a vásárlás melletti döntést.  Mindezek mellett felhívjuk a figyelmet arra, hogy az oldalakon található képek csak illusztráció céljára szolgálnak, a tényleges termékek eltérhetnek a képen látottaktól.

Az oldalakon szereplő árak áfával növelt, bruttó árak.

A webáruház az árváltozás jogát fenntartja, minden előzetes bejelentés nélkül. Áraink, illetve termékeink folyamatosan változhatnak, bővülhetnek.  Árváltozás esetén a már megrendelt árut a rendeléskori áron szállítjuk.

 

Az áru kiválasztása, a vásárlás menete

Az áruról annak képére kattintva és annak leírásában törekszünk a legszélesebb körű, a vásárló döntését elősegítő információkat megadni. Az áru kiválasztása a “Érdekel” gombbal történik. Ezt követően tudja velünk felvenni a kapcsolatot, és elindítani az ajánlatkérést.

Amennyiben a Vevő az ajánlatkérést elindítja, a kapcsolatfelvételhez szükséges adatokat meg kell adnia.

Az ehhez szükséges adatok megadását követően felvesszük a Vevővel a kapcsolatot további egyeztetés érdekében.

 

Megrendelés visszaigazolása

Az ajánlatkérés beérkezését a webáruház haladéktalanul, a rendszer által küldött e-mail-el visszaigazolja. Ezt követően egy időpont egyeztetés történik, ahol az ajánlatkészítéshez szükséges adatokat összegyűjtik. A konkrét ajánlat kiküldése e-mailben történik, amelyben elfogadása esetén megrendelésre kerül(nek) a berendezés(ek). A beérkezés körülbelül 2 munkanapot vesz igénybe, amely a megfelelő időpont megtalálása után beszerelésre kerül.

 

Fizetés 

A szolgáltatás díjának rendezése a berendezés(ek) beüzemelése után történik, ekkor az elfogadott árajánlat összege kerül kifizetésre, nincsenek rejtett költségek.

 

Jótállás

Webáruházunkban több márka képviselteti magát, így a jótállás, garancia feltételei, időtartama márkától függően változhat.

Erről a megadott elérhetőségek bármelyikén tájékoztatást kérhet.

 

Elállás joga

Feleknek lehetőségük van arra, hogy e-mail útján, illetve telefonos kapcsolatfelvétel után közös megegyezéssel módosítsák a szerződést.

Vevő a megrendelt áru kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, és visszaküldheti a megrendelt terméket. Az elállási jog gyakorlása esetén a Vevőt a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli.

Vevő írásban kérheti a szerződés módosítását és az áru cseréjét. A cserére irányuló kérést Eladó nem köteles elfogadni. Amennyiben a Felek között a cserére megállapodás jön létre, úgy a kiszállítás és visszaszállítás költségei Vevőt terhelik.

Amennyiben Eladó a Vevő kérésére úgy dönt, hogy a berendezést visszaveszi, akkor a visszavételt az alábbi feltételekhez köti: 

  1. Vevő az Eladó rendelkezésére bocsátja a számla és a szállítólevél számát, valamint 
  2. A berendezést az Eladó telephelyére kell visszaszállítani eredeti csomagolásban és állapotban.

 

Vis maior

’Vis maior’ előre nem látható, külső, elháríthatatlan körülményt jelöl, melynek következtében a kötelezett nem tud teljesíteni. A mindennapi életünkben leginkább a jogügyletek, szerződések körében van kiemelt szerepe. 

Vis maior következtében Eladó mentesül a kötelezettségei alól.

 

ÁSZF hatálya

A jelen ÁSZF 2019. július 15. napján lép hatályba és visszavonásig érvényes.

Az Eladó jogosult a jelen ÁSZF-ben foglaltakat üzletpolitikája, pénzügyi viszonyok változása, jogszabályváltozás stb. alkalmából egyoldalúan módosítani A jelen ÁSZF valamely részének érvénytelensége a többi pont érvényességére nem hat ki a jelen ÁSZF valamely részének érvénytelensége esetén az érvénytelenné vált részt oly módon kell megváltoztatni, hogy azzal a Felek által célzott joghatás érvényesüljön.

Amennyiben az ÁSZF és a Felek között létrejött szállítási szerződés vagy bármilyen egyéb megállapodás között ellentét van, az ÁSZF rendelkezései irányadóak.

Szakértőnk
havi tippje

Érdemes utána számolnod, hogy vajon milyen költségekkel járna, ha klímával oldanád meg a fűtést a hűvösebb napokon. Meg fogsz lepődni, mennyivel olcsóbb, mint gondolnád!

Kocsmár Tamás

Hogyan kerülheted el a rejtett költségeket egy új klíma beszerelésekor?

Összegyűjtöttünk neked 8 tippet, hogy új klímád beszerelésekor ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Add meg email címed és máris küldjük az útmutatót: